De teller loopt op………..

  • Bericht reacties:0 Reacties

“Coronavirus, quarantena per 5 persone a Castelnuovo sono entrate in contatto stretto con la persona risultata positiva di Redazione”

(COI) Centro Operativo Intercomunale di protezione civile. Van hieruit worden noodsituaties gecoördineerd en dient tevens als informatiecentrum voor de inwoners van de Garfagnana.

En dan gaat het ineens snel. De zoon van de 72 jarige man die afgelopen maandag als eerste Castelnuovo inwoner positief is bevonden, (dus besmet met het coronavirus) heeft direct nadat het bekend is geworden een oproep op facebook geplaatst met het verzoek, mocht je in contact zijn geweest met mijn vader, alsjeblieft meld je aan bij je huisarts. Zijn vader is taxichauffeur. Voel je hem aankomen. Al onze “oudjes” hier in de streek, en dat zijn er waanzinning veel maken veelvuldig gebruik van de bus maar voor de korte afstand naar b.v. het ziekenhuis of huisarts de taxi. En dan kan de teller van de besmettingen wel eens snel oplopen. Maar……..of onze “oudjes” nou ook zo veelvuldig op facebook zitten, dat betwijfel ik.

Toch blijkt dat zijn oproep hoogstwaarschijnlijk succes heeft opgeleverd, mocht je het zo willen noemen. 5 Personen hebben zich gemeld, zij hebben contact gehad met zijn vader en zitten inmiddels thuis in quarantaine tot 21 maart a.s. Kijk, eigenlijk is facebook nog niet zo’n gek medium. Als je het maar op de juiste manier weet te gebruiken.

Ondertussen zitten wij thuis aan de caffè, want in de hele omstreek is geen bar meer open. Dat heeft Matteo, onze geometra inmiddels ook ondervonden want als ik naar buiten kijk zie ik hem voor de dichte deur van de bar van Danielle staan. Die heeft sinds gisteren ook de handdoek in de ring gegooid en de boel op slot gedraaid. Garfagnini drinken hun caffé vooral in de bar voordat er gewerkt wordt. Zo ook Matteo, maar vandaag wordt er bij ons caffé gedronken. Hij schuift aan, als je al van aanschuiven kunt spreken, de afstand tussen ons lijkt inmiddels opgelopen tot wel 3 meter. Gelukkig hebben we een ruim appartement. Onder het genot van de caffé nemen we gezamenlijk de stand van zaken nog maar eens door wat betreft de verbouwing van ons huis. Ondanks alle omstandigheden zijn we wat dat betreft enthousiast en tijdens die euforie verspreek ik mij. “Wow Matteo, die balken aan het plafond in ons toekomstig gastenverblijfje zien er echt gaaf uit”. Hij kijkt mij aan alsof hij zeggen wil, zijn jullie dan in Sassi geweest? Eerlijk bekennen wij dat we ondanks alle verhalen over niet de Comune te mogen verlaten de Panda een dagje rust hebben gegund en vervolgens de “STOUTE” schoenen hebben aangetrokken op weg naar Sassi. Onze nieuwsgierigheid is weer eens groter dan gevolg geven aan thuis blijven. Dat Nederlandse eigengereid zijn zit ons soms aardig in de weg. Maar na onze biecht geen frons of berisping, nee, hij begint te stralen en knikt zelfs nog enthousiaster als dat wij zijn met te zeggen dat veel mensen aan de wandel zijn gegaan, Ik kwam ze overal tegen, zegt hij. Maar niet alleen wandelaars, ook mountainbikers, hardlopers, veel mensen met een hond. Het wordt gestimuleerd om naar buiten te gaan. Gezonde lucht en ga zo maar door. En in één adem voegt hij er aan toe, ja mooi is dat plafond, vero?

Zo zie je maar weer, Integreren als Nederlander in de Garfagnana tijdens een Virus uitbraak terwijl ook nog eens het hele land op slot is, ga er maar aan staan!

Geef een antwoord