Mijn droom

Als je het roer om wilt gooien in je leven heb je lef nodig is mij eens verteld. Zeker als het zo ingrijpend is als naar het buitenland verhuizen. In mijn geval Italiƫ.

Mijn leven is een aaneenschakeling van het koesteren van een stukje zekerheid, mooie baan, fantastische partner, een paar schitterende kinderen, vrienden waar je op kunt vertrouwen en noem maar op.

“Wauw, dat is toch alles wat een mens wil? Ja, dat is waar. Maar wat betekent buiten deze onvoorwaardelijke liefde en vriendschap nu die verdere zekerheid in je leven. Dat bestaat dus niet. Dus heb ik dat deel losgelaten en heb mijzelf eens goed onder de loep genomen. Wat wil je nu zelf. Wat is je droom. wat maakt mij gelukkig.

Nou, dat is eigenlijk simpel, ik wil ooit in Italiƫ wonen. In een mooie streek waar de natuur dichtbij is, waar rust heerst en het leven geleefd wordt.

Dat is nogal wat! Klopt. Maar wie niet droomt leeft niet. Dromen mag niet alleen, het moet volgens mij. En laat ze niet vrijblijvend zijn, maar laat die droom jou doen nadenken over wie je bent, waar je vandaan komt en waar je naar toe wilt.

Sinds ik voor het eerst in de Garfagnana kwam, deze prachtige streek in het noorden van Toscane leef ik mijn droom elke dag.

Het stempel “dromer” heb ik dan ook een positieve draai gegeven. 

Inmiddels heb ik de sprong samen met mijn partner gewaagd en wonen wij in deze mooie streek. En ja, dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Ik heb veel keuzes gemaakt die niet altijd gemakkelijk zijn geweest. Daarnaast samen veel teleurstellingen en momenten van onzekerheid en verdriet moeten overwinnen.

Toch ben ik in mijzelf blijven geloven zodat ik uiteindelijk met trots kan zeggen dat ik mijn  droom uit heb laten komen. Wonen en leven in de Garfagnana. Een prachtige streek in Toscane. Puur en traditioneel, waar het leven geleefd wordt.

Ook jij kunt het en ik help je graag met alle formaliteiten die op je af komen tijdens het emigratieproces. Ik doe het graag, het maakt mij blij en ik zorg ervoor dat je in ieder geval ’s nachts geen “nare” dromen krijgt van al deze wirwar aan informatie.

Laat je mij met jou mee dromen?

Wij in de Garfagnana kunnen niet wachten om je te ontmoeten.

Marina Mooten